Željko Rajić odgodio zatvor: Krivotvorinom uvjerio sud da treba na operaciju srčanih zalisaka!

Foto: Arhiva

ŽELJKO RAJIĆ, splitski redar, nedavno osuđen za pucnjavu pred kafićem Krom, trebao je na služenje kazne od četiri i pol godine zatvora za dilanje marihuane, no izvukao se liječničkim nalazom Kliničke bolnice Merkur, prema kojem ga očekuje skora operacija srčanih zalisaka. Sud mu je odobrio odgodu služenja kazne od četiri mjeseca, no naknadno se ispostavilo kako je nalaz - krivotvorina.

Varao sud, a onda ga pustili na slobodu?!

Prije dva dana su ga priveli sucu Stanku Grbavcu, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje. U tom roku Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužni prijedlog, kojim traže da se Rajića zbog krivotvorine kazni sa osam mjeseci zatvora.

Predloženo je i određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, no vijeće Općinskog suda u Splitu to je odbilo i popodne pustilo Rajića na slobodu. Zaključili su da nema opasnosti od ponavljanja konkretnog djela, jer je pravomoćna presuda za zloporabu droge, a ne krivotvorenje?!

Nije druker

Rajić je dobio dvije i pol godine zatvora za pucnjavu pred kafićem Krom, popularnim okupljalištem Torcide. Tom prilikom ranio je dvojicu gostiju kafića. Nikad se nisu razjasnili motivi sukoba.

Prije par mjeseci pronašli su ga premlaćenog u sobi hotela Lav. Premda je jedan od sudionika incidenta policiji izjavio kako su ljubavnici, obojica su to demantirali. Za premlaćivanje je optužen Branimir Knežević, no i tom slučaju motiv je ostao skriven. Rajić o tome uopće nije htio pričati. Tek je kratko za Index izjavio kako nije druker. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara