Žena samoubojica u Bagdadu bombom ubila 41 i ranila 106 osoba

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

NAJMANJE je 41 osoba poginula, a 106 ih je teško ranjeno u današnjem napadu bombom u sjeveroistočnom dijelu glavnog iračkog grada Bagdada, koju je aktivirala žena samoubojica, objavio je britanski BBC.

Žena je, prema navodima glasnogovornika iračkog Ministarstva unutarnjih poslova Qassima al-Moussawija, bombu sakrila ispod abaje, tradicionalne islamske ženske odjeće, te je aktivirala u trenutku kada je pokraj nje prolazila velika grupa hodočasnika na putu prema gradu Karbali.

Sukobi između šijita i sunita pred izbore u ožujku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad se dogodio unatoč pojačanim mjerama sigurnosti u samom gradu i posebno u blizini hrama imama Husseina u Karbali, tradicionalnom mjestu hodočašća u vrijeme vjerskih festivala.

Upravo su hodočasnici, koji u velikom broju za vrijeme islamskih vjerskih praznika posjećuju Karbalu, već godinama meta pojedinačnih napada ekstremnih militanata iz redova sunita, podsjeća BBC i dodaje kako je današnji napad dodatno pojačao napetost između tradicionalno sukobljenih sunita i šijita uoči skorih parlamentarnih izbora raspisanih za ožujak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara