Žena serijski ubojica ubila najmanje 10 starica

Žena serijski ubojica ubila najmanje 10 starica

JUANA BARRAZA, 48-godišnja bivša profesionalna hrvačica, osumnjičena je da je zadavila najmanje 10 žena u Mexico Cityju u protekle dvije godine, a policija istražuje i je li ona kriva za smrt 40-ak žena od kraja devedesetih do danas, javljaju tamošnji mediji.

Policija je objavila kako je Barraza uhićena dok je bježala s mjesta posljednjeg ubojstva. Barraza je stetoskopom zadavila 82-godišnju staricu koja ju je pustila u kuću misleći kako je socijalna radnica, smatra policija. 

Nakon uhićenja policija je kod žene ubojice pronašla stetoskop, kojim je zadavila nesretnu staricu, identifikacijsku iskaznicu socijalne radnice, popis s imenima i adresama starijih žena koje primaju pomoć države, te tlakomjer, pa pretpostavljaju da je povjerenje starica zadobivala predstavljajući se kao socijalna radnica ili medicinska sestra.

"Znam da sam počinila zločin, i platit ću za to što sam učinila. No to ne znači da i sva ostala ubojstva mogu optužiti mene. Uz dužno poštovanje policiji, zašto ne traže druge koji ubijaju, jer ima nas nekoliko?" - kazala je Barraza medijima tijekom uhićenja ne pokazujući nikakve osjećaje na licu, te je dodala kako je ubojstvo počinila iz ekonomskih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci koji su uhititli Barrazu mislili su da se radi o transvestitu, ne samo zbog njenog robusnog izgleda već zbog brzine kojom je trčala dok je bježala pred njima, te zbog toga što je vrlo snažna. Dva policajca jedva su je smjestila u policijski automobil. Kasnije se pokazalo da je to zbog njene hrvačke prošlosti.

Bernando Batiz, tužitelj Mexico Citya kazao je kako su otisci Barraze pronađeni na još 10 mjesta ubojstava te kod jednog pokušaja ubojstva. Dodao je kako se još čekaju nalazi psihijatara, no prema prvim informacijama Barraza je svjesna svega što je učinila. U policiji je priznala četiri od deset ubojstva za koja ju se tereti.

Ubojstva starijih žena u Mexico Cityu počela su 2003. godine, no policija je tek prošle godine priznala da se radi o serijskom ubojici. Sve žrtve 48-godišnje Barraze bile su zadavljene čarapama, zavjesama ili telefonskim kablom. U nekim slučajevima iz kuća su nestale vrijedne stvari, no većinom su iz kuća ubijenih starica nestajali predmeti vezani uz vjerske motive, kao slike svetaca, križevi i Biblije.

Kriminilozi su profil ubojice napravili prošle godine, no on nije bio točan, jer su smatrali da je ubojica muškarac transvestit. Pretpostavljali su da su su ubojicu zlostavljale ili majka ili baka, pa se njima osvećivao ubijavši starije žene.

No, iz profila prema kojem je policija tražila ubojicu bio je točan jedino podatak o zlostavljanju. Naime, lokalni mediji objavili su dan nakon uhićenja kako je Barrazu, samohranu majku troje djece, majka napustila i ostavila u nemilost očuhu koji ju je silovao dok je bila dijete. Očuh je navodno i otac njenog jednog djeteta.

Na svijetu su slučajevi u kojima su žene serijski ubojice vrlo rijetki, pa tako čine tek 8 posto od ukupnog broja serijskih ubojica u SAD-u.

A.H. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara