Žene u Ekvadoru prijedlogom zakona traže pravo na uživanje u seksu

UKOLIKO prođe prijedlog zakona vladajuće stranke, ženama u Ekvadoru biti će odobreno pravo da uživaju u seksualnom odnosu. U konzervativnoj zemlji kao što je Ekvador, ovaj prijedlog političarke Marie Soledad Vele pokrenuo je velike rasprave, javlja BBC.

"Na žene u Ekvadoru se gleda kao na obične seksualne objekte ili ih se smatra odgajateljicama djece. Ovim zakonom žene će dobiti pravo na odgovorne i informirane odluke o svom seksualnom životu", kazala je Vela.

Soledad Vela je članica vladajuće stranke koja pokušava uvesti promjene u državno zakonodavstvo. Između ostalog, pokušavaju poboljšati zdravstveni sustav zemlje kao i uvjete života siromašnog autohtonog stanovništva. No, njezin prijedlog je, podrazumijeva se, najviše prašine podigao kod zastupnika muškog spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član opozicijske stranke Leonardo Viteri tako ju je optužio da želi uvesti dekret o orgazmu. Još jedan iz parlamenta je prijedlog nazvao "smiješnim" jer smatra da se radi o intimnim stvarima u koje se zakon ne bi trebao upletati.

"Nikad nisam tražila pravo na orgazam, samo tražim pravo da svaka žena u Ekvadoru  može uživati u seksu", odgovorila im je Soledad Vela.

J.M.
Foto: jcraupair.co.uk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara