Ženeva: Hebrang na zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang sudjelovao je na zasjedanju 57. Svjetske zdravstvene skupštine koja se od 17. do 22. svibnja održava u Ženevi, priopćila je u utorak Stalna misija RH pri UN-u u Ženevi.

Kako se navodi u priopćenju, ovogodišnja skupština posvećena je borbi protiv HIV/AIDS-a, koji posebice u zemljama istočne Europe ponovno odnosi sve više žrtava.

U svom izlaganju na skupu, Hebrang je obrazložio mjere koje je hrvatska Vlada poduzela u borbi protiv HIV/AIDS-a, te posebice izrazio zabrinutost potencijalne opasnosti širenja ove bolesti i u Hrvatskoj zbog njezina zemljopisnog položaja, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, istakao je važnost suradnje Hrvatske s Globalnim fondom za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, te dao podršku inicijativi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i UNAIDS-a "3 by 5" o osiguranju terapije za izliječenje 3 milijuna ljudi do 2005. godine.

Naglasio je kako je Škola za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" postala prvi regionalni centar za srednju i jugoistočnu Europu, podsjetivši kako je upravo Štampar bio prvi predsjednik Svjetske zdravstvene skupštine.

Na marginama zasjedanja, Hebrang se sastao i s Marcom Danzonom, direktorom Regionalnog ureda WHO-a za Europu, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj i budućoj suradnji, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara