Ženeva: Nastavlja se svjetski summit o informacijskom društvu

SVJETSKI summit o informacijskom društvu (WSIS), na kojemu sudjeluje i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, nastavlja se u četvrtak govorom njemačkoga kancelara Gerharda Schroedera.

Konferencija, koja služi kao globalna platforma za razmjenu iskustava u izgradnji informacijskog društva te omogućuje i slabije razvijenim zemljama uključivanje u taj proces, okupila je više od 120 predstavnika država, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, medija i civilnog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski predsjednik je prvoga dana summita održao govor na plenarnom zasjedanju, u kojemu je istaknuo spremnost Hrvatske da sudjeluje u informacijskom društvu, a na marginama WSIS-a imao je nekoliko bilateralnih susreta. Kako je najavljeno, u četvrtak ga također očekuju bilateralni susreti s rumunjskim predsjednikom Ionom Illiescuom i s predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem, s kojim je razgovarao i u srijedu.

Mesić će u četvrtak posjetiti sjedište Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Europski centar za nuklearna istraživanja (CERN) i sjedište Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara