ŽENEVA:STOTINE LJUDI OKUPILO SE U ZNAK POTPORE ŽENEVSKOJ INICIJATIVI

Više stotina osoba sudjelovalo je u nedjelju u Ženevi na manifestaciji podrške Ženevskoj inicijativi, neslužbenom mirovnom planu kojeg će u ponedjeljak pokrenuti izraelski i palestinski dužnosnici.

Na toj su se manifestaciji okupile osobe iz političkog svijeta, medija i židovske zajednice Švicarske, te bivši palestinski ministar informiranja Jaser Abed Rabbo, glavni tvorac Ženevske inicijative s palestinske strane.

"Nadamo se, kada se svi zajedno dogovorimo, palestinsko i izraelsko javno mnijenje, kao i međunarodna zajednica će shvatiti da je moguće ostvariti tu promjenu koju tako trebamo", naglasio je Rabbo na švicarskoj televiziji francuskog govornog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ističući natpise "Izrael-Palestina - dvije države, jedan mir" manifestanti su napravili ljudski lanac u središtu Ženeve držeći u rukama izraelske i palestinske zastave.

Ženevska inicijativa treba službeno biti pokrenuta u ponedjeljak u tom gradu u nazočnosti 400 izraelskih i palestinskih predstavnika i nekoliko stotina uzvanika, među kojima će biti i bivši američki predsjednik Jimmy Carter.

(Hina)tm br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara