žganec: u odgojnim domovima otvara se 25 novih radnih mjesta

Državni tajnik za socijalnu skrb Nino Žganec izvijestio je danas da je kolegij Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi odlučio otvoriti 25 novih radnih mjesta u odgojnim ustanovama gdje postoji manjak stručnih kadrova, a u domu u Malom Lošinju ponoviti natječaj za popunu radnog mjesta psihologa, kojem će biti osiguran stan u Lošinju.

Žganec je Hini izjavio da će na taj način biti popunjena sva radna mjesta u odgojnim domovima kojima je dosad nedostajalo 25 stručnjaka - psihologa, socijalnih pedagoga i radnika.

"Za popunu mjesta psihologa u odgojnom domu u Malom Lošinju nekoliko je puta bio raspisivan natječaj na koji se nitko nije javio, a sada ga ponavljamo uz osigurani smještaj u Lošinju", rekao je Žganec.

Ministarstvo planira poduzeti i druge mjere kako bi se poboljšao rad odgojnih centara, o čemu će više govora biti u petak na aktivu ravnatelja svih domova u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žganec je najavio promjene u unutarnjoj organizaciji domova, veću kontrolu izlazaka štićenika i njihovo praćenje, povećanje ovlasti odgajatelja i stalnu edukaciju, kao i bolju stručnu ekipiranost u domovima.

"Pokrenut ćemo donošenje Zakona o izvršavanju sankcija maloljetnicima koji je napravljen prošle godine te inicirati izmjene još nekoliko zakona", kazao je Žganec.

U Hrvatskoj trenutno postoji 11 odgojnih domova za djecu, u kojima boravi oko 1.100 djece.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara