Židovi u Hrvatskoj traže zabranu Thompsonovih koncerata s ustaškim simbolima

Židovi u Hrvatskoj traže zabranu Thompsonovih koncerata s ustaškim simbolima

ŽIDOVSKA općina u Zagrebu šokirana je antisemitskom izjavom Marka Perkovića Thompsona da su Židovi razapeli Isusa. Predsjednik ŽOZ-a dr. Ognjen Kraus smatra da bi se trebali zabraniti Thompsonovi koncerti s ustaškim simbolima, piše "Jutarnji list".

Dr. Krausu nije poznato što je dovelo do zabrane Thompsonovog koncerta u Nizozemskoj, te nije želio komentirati razloge koje su u izvješćima navodili pojedini mediji. Ističe da bi Židovska općina Zagreb bila zadovoljna kada bi koncerti popraćeni nacističkim ili fašističkim, posebno ustaškim simbolima, pozdravima i ikonografijama, bili zabranjeni u Hrvatskoj.

U Židovskoj općini su šokirani Thompsonovom antisemitskom izjavom da "Židovima ništa nije skrivio Isus pa su ga svejedno razapeli", kojom je povukao paralelu između zabrane svojih koncerata i svih četiriju evanđelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Kraus ističe da bi svaki vjernik trebao znati da Isusa nisu razapeli Židovi, već Rimljani. Upravo je teza da su Židovi ubili Isusa pokrenula višestoljetni val antisemitizma koji je unio veliki razdor između kršćanske i židovske zajednice.

 Thompsonov koncert u Rotterdamu otkazan je zbog straha da bi mogao biti narušen javni red, izjavio je za "Jutarnji" glasnogovornik rotterdamskog gradonačelnika Edmond Messchaerp. Objasnio je da su iz više izvora, među kojima je i policija, dobili dojave da je koncert u Amsterdamu otkazan jer ga posjećuju ljudi skloni stvaranju problema, i koji pokazuju pronacističke sklonosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara