Zinchltalia preuzima sisačku Željezaru?

TALIJANSKA tvrtka Zinchltalia potpisala je pismo najmjere o preuzimanju sisačke Željezare, a preuzimanje bi se trebalo biti 15. siječnja 2003. godine. Duferco i Podbrezova poslali su pisma namjere, no stečajni upravitelj s njima tek treba obaviti razgovore.  

Stečajni upravitelj Ilija Marić jučer je u Zagrebu potpisao pismo namjere s direktorom Zinchltalie Michaelom Amendunijem te te na taj način talijanska tvrtka postala najozbiljniji kandiadat za preuzimanje Željezare. Postignut je dogovor da se do 14.siječnja obavi due-dilligence, a ako Talijani budu zdaovojni analizom stanja u Željezari već bi 15. siječnja 2003. mogli preuzeti sisačku Željezaru.

Od svih strateških partnera jednio je Podbrezova zainteresirana za kupnju svih pogona Željezare, dok su ostali kandidati zainteresirani samo za iznajmljivanje pojedinih djelova tvornice. Prema neslužbenim informacijama, Zinchltalia namjerava iznajmiti tvornicu na tri mjeseca, a tek bi potom dali konačnu ponudu. Sjedište ove tvrtke je u Anconi, a bavi se proizvodnjom pocinčanih cijevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski Duferco unajmio bi tvornicu na godinu dana.

Koliko bi novi kupci zadržali radnika nije poznato. Navodno ni jedno pismo namjere ne precizira broj radnika koji bi ostali u tvornici, a neslužbena brojka je 400, odnosno 1200 ako bi se preuzela čitava tvornica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara