Živković: Legija se najvjerojatnije skriva u Srbiji

PRVOOSUMNJIČENI za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, jedan od vođa Zemunskog klana Milorad Luković Legija, najvjerojatnije je još u zemlji, izjavio je premijer Vlade Srbije Zoran Živković.

Oko ubojstva premijera Đinđića razjašnjeno je sve osim "tko politički stoji iza atentata", a Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik (nedavno raspuštene) Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, "najbolji je link - netko tko zna najviše o tome tko iz svijeta politike stoji iza zavjere i atentata na Zorana Đinđića", kazao je Živković u intervjuu za "Večernje novosti".

Živković je potvrdio i da je "apsolutno dokazan" pokušaj atentata na Đinđića 21. veljače na auto-putu od Beograda ka surčinskom aerodromu, najavivši da će državna komisija - koja će biti formirana odmah po ukidanju izvanrednog stanja - ocijeniti odgovornost ljudi iz Đinđićevog osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvanredno stanje bit će ukinuto, i ako Luković Legija ne bude uhvaćen, do kraja travnja, najavio je srbijanski premijer.

Osim istrage o ubojstvu premijera Đinđića, za Vladu je najvažnije pitanje popunjavanje proračunskog deficita, jer je atentat na Đinđića usporio neke procese privatizacije koji su trebali napuniti proračun, a Vlada Srbije očekuje i odmrzavanje oko 90 milijuna dolara 15. ili 16. travnja, koji još - zbog blokade od strane Hrvatske - nisu odmrznuti i vraćeni Srbiji, kazao je Živković.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara