Živković: Srbijanska poduzeća sudjelovat će u obnovi Iraka

SAD trenutno imaju najpovoljniji odnos prema Srbiji u posljednjih 50 godina, o čemu svjedoči i načelni pristanak američkog državnog tajnika Colina Powella u pismu srbijanskim vlastima da srbijanska poduzeća sudjeluju u predstojećoj obnovi Iraka, izjavio je srbijanski premijer Zoran Živković.

"To je posljedica svega što je učinjeno u ovoj državi u posljednje dvije godine, a posebno efikasne policijske akcije Sablja i početka borbe protiv organiziranog kriminala", kazao je premijer Živković u intervjuu agenciji Beta.

Premijer Živković najavio je nastavak policijske borbe s organiziranim kriminalom, te naglasio da je Milorad Luković Legija, prvoosumnjičeni za atentat na premijera Zorana Đinđića, i dalje "neprijatelj broj jedan", te da istraga "neće biti prekinuta dok ne bude uhićen, makar to trajalo godinama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije stvar u tome da on budu osuđen, nego da od njega sud dozna tko je još stajao iza atentata na premijera Đinđića i svih drugih kriminalnih radnji iza kojih je skupina radila", kazao je Živković, ocjenjujući da iza svega "postoji politička pozadina".

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara