Živković: Vlada Srbije jedinstvena

SRBIJANSKA vlada potpuno je jedinstvena u daljnjoj borbi za reforme, izjavio je danas srbijanski premijer Zoran Živković.

On je potvrdio da je sinoć održan neformalni sastanak članova Vlade, na kojem je ocijenjeno da su polemike vođene među nekim vladinim dužnosnicima u medijima "neumjesne i nedopustive, premda ponekad i prenaglašene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon detaljnih analiza, članovi Vlade su konstatirali da nijedan njezin član nije ni ranije niti danas bio uključen u bilo kakve kriminalne postupke i aktivnosti, niti poslovnim ili bilo kakvim drugim interesnim vezama povezan s bilo kojim kriminalcem ili kriminalnom skupinom", stoji u priopćenju koje je premijer Živković danas pročitao novinarima.

Posljednjih dana u srbijanskim medijima su se oglašavali brojni članovi vlade Srbije međusobnim optužbama za veze s kriminalnim skupinama. Najzapaženija je bila tvrdnja potpredsjednika vlade Srbije Nebojše Čovića da "mu se učinilo" da su u akciji uhićenja Slobodana Miloševića 31. ožujka 2001. godine sudjelovali, osim prvoosumnjičenoga za ubojstvo premijera Zorana Đinđića - tad zapovjednika Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki - Milorada Lukovića Legije, i Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, ubijeni pri pokušaju uhićenja nakon atentata na premijera 12. ožujka ove godine.

Pojedini stranački prvaci vladajuće koalicije DOS također su u posljednje vrijeme upozoravali na sukobe u koaliciji, te najavljivali i mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora ukoliko se sukobi ne zaustave i ne postigne jedinstvo u koaliciji i u vladi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara