Zlatna kuna Dalekovodu, M SAN Grupi i Imago reklamnoj agenciji

NA SVEČANOJ skupštini Hrvatske gospodarske komore, koja je sinoć održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, priznanja Zlatna kuna za izvrsnost poslovanja dodijeljena su poduzećima koja su bila najuspješnija u 2004. godini.

U kategoriji velikih tvrtki drugu godinu zaredom Zlatna kuna pripala je Dalekovodu, M SAN Grupa opet je dobitnik u kategoriji srednjih tvrtki, dok je Imago reklamna agencija najbolja mala tvrtka. Najbolja banka je PBZ, a najbolji osiguravatelj Euroherc osiguranje.

Najveće hrvatsko osiguravateljsko društvo, Croatia osiguranje dobitnik je Kristalne kune - posebne nagrade za tri uzastopne pobjede u kategoriji najuspješnijih osiguravajućih društava u Hrvatskoj, a što znači da se osiguravatelj iduće tri godine ne može natjecati.

Za inovacije Zlatnu kunu dobili su vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat i suvlasnica tvrtke za uredsku kozmetiku Milla Blaženski Hladnik.

Priznanje za životno djelo ove godine posthumno je dobio akademik Siniša Triva te dr. Ante Rodin iz Zajednice ambalažera Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljeno je i 36 novih proizvoda kojima je dodijeljen znak "Hrvatska kvaliteta", kao i 24 proizvoda koji će od ove godine nositi oznaku "Izvorno hrvatsko”.

Na svečanosti dodjele nagrada Zlatna kuna bio je premijer Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, te neki ministri i saborski zastupnici.

Čestitajući dobitnicima nagrada premijer Sanader je rekao da treba stvarati društvo u kojem će se na poduzetnike gledati kao na ljude koji stvaraju nove vrijednosti i nova radna mjesta. Dodao je da se mora  promijeniti slika poduzetnika kao ljudi koji hodaju na rubu zakona.

Sanader je izrazio nadu da će Hrvatska za nekoliko godina postati članica Europske unije, te upozorio da treba raditi na smanjenju euroskepticizma.

Izvor fotografije:FaH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara