Zmago Jelinčič: Jorasu treba sagraditi pontonski most na Dragonji

JOŠKO JORAS osvrnuo se na pozive visokih slovenskih dužnosnika da prekine svoj prosvjed i ocjenu ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela kako političari zlorabe njegove probleme.

"Štrajk namjeravam prekinuti samo uz zadovoljavajuće rješenje koje će uvažiti odluku suda u Piranu da je moja kuća na slovenskom teritoriju", kazao je Joras u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA.

Joras je naglasio kako mu je Rupel osobno pisao i potvrdio kako Joras živi na slovenskom teritoriju. Smeta ga što u isto vrijeme mešetari s Hrvatima i naziva ih prijateljima, te smatra kako se Rupel ne drži svojih riječi.

Predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič rekao je kako bi slovenska vojska trebala Jorasu sagraditi pontonski most na Dragonji, kako bi imao izravan pristup Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv na građanski neposluh

Udruga "Zavod 25. lipnja 1991. godine" Marjana Podobnika započet će s akcijama građanskog neposluha ukoliko se do subote ne riješi slučaj Joška Jorasa. Miting za potporu Jorasu trebao bi se održati u subotu, na aerodromu Portorož.

Podobnik je kao prvi korak najavio zatvaranje Plovanije za promet u subotu. Prema Podobnikovoj teoriji to je ilegalan granični prijelaz, za koji i Joras tvrdi da je samo privremeni kontrolni punkt.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara