Zmago Jelinčić magistrirao u Beogradu na temi granice Hrvatske i Slovenije

Foto: zmago.sns.si

NEKADAŠNJI slovenski parlamentarac i predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčić je prošlog tjedna magistrirao na beogradskoj Akademiji za diplomaciju i sigurnost.

Portal Pozareport piše kako je slovenski nacionalist magistrirao na temi granice između Hrvatske i Slovenije. Jelinčiću je mentor u pisanju magistarskog rada bio prvi predsjednik srpske stranke JUL, poslovni čovjek i akademik Nenad Đorđević.

Jelinčić Pahora optužio za izdaju Slovenije zbog sporazuma sa Hrvatskom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka Jugoslavenska udružena ljevica je osnovana 1994. godine te je na svim izborima koalirala sa SPS-om Slobodana Miloševića, a JUL je neko vrijeme vodila njegova supruga Mira Marković. Đorđević je danas suradnik Akademije za diplomaciju i sigurnost u Beogradu na kojoj uglavnom predaje pravo. Redoviti je profesor i na beogradskom Fakultetu za menadžment malih i srednjih poduzeća.

Jelinčić je hrvatskoj javnosti posebno poznat zbog svojih istupa u vezi graničnog spora u Piranskom zaljevu gdje je zastupao tvrde nacionalističke stavove. Nakon dogovora o arbitraži između Hrvatske i Slovenije optužio je premijera Boruta Pahora za izdaju Slovenije i slovenskih državljana. Pahorovu Vladu je tada usporedio s onim Slovencima koji su se poklonili Mussoliniju u Rimu 1941. godine i "do kraja rata služili okupatoru".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara