znanstveni skup "medij hrvatske književnosti 20. stoljeća"

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od 28. do 29. studenoga održat će se znanstveni skup na kojem će sudjelovati i predstavnici iz inozemstva "Medij hrvatske književnosti 20. stoljeća". L

Prvoga dana, nakon uvodne riječi Cvjetka Milanje, profesora zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, na skupu će, među ostalima, govoriti Viktor Žmegač ("Poetika simultanizma"), Ante Stamać ("Suvremeni književnoznanstveni diskurs"), Vinko Brešić ("Kako definirati časopis?"), Istvan Lukacs ("Prilog hrvatskome protovizualnom pjesništvu (Ladislaus Simandi, 1655. - 1715.") i Branimir Donat ("Hrvatska književnost u novim medijima i njihova uloga kao promotora ili 'bremzera' književnog života").

Drugoga dana skupa govorit će, među ostalima, Milivoj Solar ("Novi mediji i sumrak estetičkog uma"), Krešimir Nemec ("Kulturni identitet Andrićeve Travničke hronike") i Krunoslav Pranjić ("Andrićeve priče/ pripovijetke/pripovetke").
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu će se predstaviti zbornik "Postmodernizam, iskustva jezika u hrvatskoj književnosti i umjetnosti", o kojem će govoriti Miroslav Šicel i urednik Cvjetko Milanja.

Organizacijski odbor skupa čine Cvjetko Milanja i Branimir i Višnja Bošnjak, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara