Znanstvenik optužuje ministra: Primorac koristi metode javne diskreditacije

Znanstvenik optužuje ministra: Primorac koristi metode javne diskreditacije
HRVATSKI znanstvenik Ivan Đikić danas je izrazio "zgroženost metodama javne diskreditacije i neprofesionalizma" od strane ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca.

Primorac je jučer opovrgnuo Đikićeve navode, objavljene u "Slobodnoj Dalmaciji", da je od njega tražio da kritizira akademika Miroslava Radmana. Također je izjavio da su Radman i on zaključili da više nitko ne može stati između njih kada je riječ o realizaciji Mediteranskoga instituta za istraživanje života - MedILS.

U odgovoru dostavljenom Hini Đikić ističe da "nije navikao na osobne obračune i ocrnjivanje, nego na sučeljavanje mišljenja i argumenata, a profesionalno na javne i otvorene natječaje, a ne tajne dogovore".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navodi da će prepustiti akademiku Radmanu da on osobno odgovori stoji li tko između ministra i njega.

Ističe da je dosad nastojao dosljedno i otvoreno iznositi činjenice i konstruktivne kritike te prenijeti u Hrvatsku dio znanja koje je stekao radeći više od 12 godina u vrhunskim institucijama u SAD-u, Švedskoj i Njemačkoj.

"Naposljetku, najviše žalim zbog velike količine vremena i energije utrošene na obranu takvih mučnih prozivki, umjesto na znanstvene projekte", zaključio je Ivan Đikić, redoviti profesor na Sveučilišnoj klinici Medicinskoga fakulteta Goethe u Frankfurtu i izvanredni profesor na splitskom Medicinskom fakultetu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara