Zoran Milanović: Ni Clinton nije imao veliko iskustvo u stranci

KOMENTIRAJUĆI ulazak Tonina Picule u utrku za predsjednika SDP-a, Zoran Milanović je rekao da je spreman s drugim kandidatima raspravljati i o stažu u stranci.

"Ako je nekome adut iskustvo u stranci, može se i o tome razgovarati", kaže Milanović, te nastavlja da planira pokazati da je bolji kandidat od Tonina Picule u trenutku kada budu odmjeravali snage u konkretnim pitanjima.

"Ja nudim novu energiju, a postoje i primjeri da su nova lica koja su dolazila na prvo mjesto stranke pridonijela tim strankama. Ne radi se o mojim uzorima nego činjenicama. Primjeri se mogu naći u baltičkim zemljama, ali tu je i primjer Billa Clintona, koji nije bio duboko u Demokratskoj stranci, ali je prije predsjedničkog mandata bio mlad i uspješan guverner Arkansasa", napomenuo je Milanović.

Upitan ima li on bazu birača poput Tonina Picule u Velikoj Gorici, čija ga je organizacija i predložila za kandidata, Milanović je odgovorio da nema podršku te vrsta.

"Ja nemam svoju bazu, moja baza je ovaj pločnik na kojemu stojim i Slavonija, gdje sam proveo pola godine na dužnosti", rekao je Milanović.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara