zph pozdravlja odluku da se ministarstvu obnove povjeri obnova gospodarstva

Zajednica povratnika Hrvatske izrazila je zadovoljstvo najavom odluke Vlade da se Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva u cijelosti povjereva obnova gospodarstva u područjima od posebne državne skrbi.

"Zajednica povratnika Hrvatske dugo je ukazivala na potrebu da se sredstva namijenjena obnovi i razvoju gospodarstva, a koja su sada raspršena u nekoliko ministarstava i državnih agencija, nalaze na jednom mjestu", izjavio je danas Hini Branko Pek, tajnik ZPH.

Rekao je kako je ministar Radimir Čačić Zajednicu povratnika Hrvatske o toj odluci izvijestio na obilježavanju desete obljetnice osnutka i djelovanja ZPH-a prošle subote.

Ocijenio je da to može pozitivno utjecati na obnovu, razvoj i poticanje razvoja gospodarstva u područjima od posebne državne skrbi, kao i na učinkovitije trošenje i nadzor nad sredstvima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pek je dodao kako je poseban problem što, "zbog teškog socijalnog stanja i gospodarstva koje gotovo da uopće ne postoji, povratnici koji su godinama čekali povratak sada napuštaju svoja mjesta jer ne vide nikakvu budućnost". "Samo u Baranji 56 posto je nezaposlenih osoba i mi smo suočeni s velikim problemom odlaska, posebno mladih ljudi s toga prostora", rekao je.

Istaknuo je da Zajednica povratnika pozdravlja ideju jačanja poduzetničkih aktivnosti i novo zapošljavanje. "Ako se uskoro obnova gospodarstva u područjima povratka u cijeloj Hrvatskoj počne ostvarivati kroz Ministarstvo obnove, onda je ZPH ostvarila svoj posljednji ali i najveći cilj - ostati i opstati u područjima povratka", kazao je Pek.

(Hina) vs ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara