Zračne kompanije otkazuju letove za Bliski Istok

Brojne zrakoplovne kompanije otkazale su u četvrtak, zbog početka rata u Iraku, letove za Bliski istok, a neke su poslale posebne zrakoplove po svoje državljane u regiji.

Njemačka Lufthansa otkazala je sve letove za Tel Aviv, Amman, Bejrut, Kuvajt i Saudijsku Arabiju planirane za četvrtak i petak.

Air France je otkazao letove za Tel Aviv do ponedjeljka. British Airways, koji je letove za Tel Aviv i Kuvajt već prije otkazao, otkazao je u četvrtak letove za Bejrut, kao i još nekoliko kompanija.

Singapore Airlines otkazao je 65 tjednih letova, uključujući letove za Las Vegas i Chicago zbog manjeg prometa kao posljedice rata.

Međunarodni savez za zračni promet objavio je da priprema preusmjeravanje komercijalnih letova koji su prije prelazili preko Iraka sjeverno ili južno od te zemlje kako bi izbjeglo područje sukoba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Air New Zelanad i Air Canada prijavili su da putnici otkazuju letove ili traže odgode.

Zračne kompanije iz Indije, Pakistana i Egipta poslale su posebne zrakoplove u Kuvajt kako bi evakuirali svoje državljane koji su uoči američkog napada napustili Irak. U regiji sukoba nalazi se više od milijun Indijaca i 60.000 Pakistanaca.

Azerbajdžanska državna kompanija ponudila je glavnu zračnu luku u Bakuu za opskrbu gorivom civilnim zrakoplovima koji se obično gorivom opskrbljuju u Perzijskom zaljevu.

Otkazivanje i odgode letova za Bliski istok objavile su i mnoge druge svjetske zračne kompanije, uključujući grčki Olympic Airways, Austrian Airways i nizozemski KLM.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara