Zračne luke u Zagrebu i Dubrovniku dobile nove direktore

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

MINISTARSTVO mora, prometa i infrastrukture danas je izvijestilo o imenovanjima novih direktora Zračne luke Zagreb i Zračne luke Dubrovnik. Kako navode u ministarstvu, dugogodišnji direktor Zračne luke Dubrovnik Tonči Peović jednoglasno je izabran za novog direktora Zračne luke Zagreb, dok je Roko Tolić, dosadašnji direktor zajedničkog sektora na dubrovačkoj zračnoj luci imenovan njenim direktorom. Odlučile su to na današnjoj sjednici Skupštine zračnih luka Zagreb i Dubrovnik kojima je predsjedao ravnatelj Uprave zračnog prometa u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture mr. sc. Jure Šarić.

Tonči Peović rođen je 1956. godine, a završio je Višu zrakoplovnu školu sa zvanjem profesionalnog pilota i 2008. magisterij poslovnog upravljanja u zrakoplovstvu na Krems Donau sveučilištu u Austriji. Zračnu luku Dubrovnik vodio je 17 godina, a aktivno je sudjelovao u radu Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO), gdje je bio službenik za nadzor zaštite na aerodromima, te kao voditelj tima u Europskoj konferenciji civilnog zrakoplovstva (ECAC). Posljednjih osam godina sudjelovao je u radu Uprave Europskog vijeća aerodroma. Kako je Peović istaknuo nakon izbora, na novom radnom mjestu prioritet će mu biti rekonstrukcija piste, sanacija postojeće zgrade terminala i izgradnja novog prema modelu koji će odabrati vlasnici (Republik Hrvatska sa 55 posto, Grad Zagreb sa 35 posto, te Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica sa po 5 posto udjela).

Roko Tolić rođen je 1976. godine i diplomirani je ekonomist te je također sudjelovao u radu ICAO-a kao inspektor za zaštitu zračnog prometa.

Imenovani i novi članovi Nadzornih odbora

Skupština Zračne luke Zagreb u sastavu Ladislav Prežigalo, pročelnik Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba, Rudolf Vujović, zamjenik župana Zagrebačke županije, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i ravnatelj Šarić opozvala je dosadašnjeg direktora Andriju Markića. Umjesto Darija Čovića i Željka Fadljevića za nove članove Nadzornog odbora imenovani su Dušan Ljuština ispred Grada Zagreba i Željko Kotrman kao zajednički član Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Skupština Zračne luke Dubrovnik, kojoj su uz ravnatelja Šarića nazočili Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije (20 posto udjela) i Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika (10 posto), imenovala je za novog člana Nadzornog odbora u ime Grada Dubrovnika Peru Vićana umjesto Pere Đukana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara