Zračni napadi i jutarnja bombardiranja Falluje

Zračni napadi i jutarnja bombardiranja Falluje
TOPNIŠTVO i američki borbeni zrakoplovi bombardirali su u ponedjeljak ujutro pobunjenički grad Falluju, zapadno od Bagdada, javljaju agencije.

"Zrakoplovi vode napade na neprijateljske položaje", rekao je zapovjednik marinaca Todd Desgrosseilliers.

On je rekao da su pobunjenici od nedjelje pucali s tih položaja.

Zrakoplovi su oko 8 ujutro bombardirali grad namanje jedan sat. Pucnjava se čula na periferiji grada gdje je smješteno 20.000 američkih i iračkih vojnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između 80 i 90 posto stanovništva grada (oko 300.000), već je pobjeglo iz grada, opkoljenog od 14. listopada i izloženog gotovo svakodnevnim bombardiranjima, prema američkoj vojsci.

Tijekom noći između nedjelje i ponedjeljka američki vojnici i specijalne iračke snage su bez borbe preuzele glavnu bolnicu grada i dva mosta preko Eufrata, rekao je jedan novinar koji prati postrojbe.

Irački premijer Iyad Allawi je u nedjelju uveo izvanredno stanje na cijelom iračkom teritoriju, osim Kurdistana, na razdoblje od 60 dana.

Irački ministar obrane Hazem Chaalane posjetio je u nedjelju navečer iračke postrojbe oko Falluje, koje se uz američke snage pripremaju pokrenuti veliku ofenzivu na to sunitsko pobunjeničko uporište.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara