Zrakoplov u Bostonu prisilno sletio na autoput

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

LAKI avion s dvoje ljudi u njemu prisilno je sletio na bostonski autoput nakon što mu je, za  vrijeme uvježbavanja akrobacija, motor otkazao. Prije slijetanja na autoput pilot je javio kontroli leta da ima ozbiljne poteškoće s radom motora. Članovi posade su bili 24-godišnji Matthew Kleindienst i 21-godišnji Brian Souza. Prema riječima iz aeronautičke skupine kojoj pripadaju i dvojica mladića, ne zna se što je uzrokovalo kvar na motoru.

Pilot je prije kvarta uvježbavao manevre u kojima avion leti na način da se spušta i diže te takvi manevri ne mogu utjecati na motor. Pilot podiže i spušta brzinu motora i tako izvodi manevre. Smatra se da se upravo uvježbavanjem tog manevra pilote priprema na eventualne kvarove na motoru te ih se uči na reakciju zrakoplova u slučaju kvara, prenosi TheBostonChannel.

Nijedan od dvojice mladića iz prisilno spuštenog zrakoplova nije ozlijeđen. Avion je sletio tek nešto više od jednog kilometra daleko od aerodroma. Autoput je bio zatvoren dok se zrakoplov nije uklonjen. Srećom, nitko iz vozila koja su se u trenutku slijetanja nalazila na autoputu također nije stradao. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara