Zrakoplovu Dubrovnik Airlinea pukla guma

ZRAKOPLOV Dubrovnik Airlinea na čarter letu iz Tel Aviva za Rijeku sletio je jutros oko 10 sati u Zračnu luku Dubrovnik jer mu je pukla guma koja je oštetila krilo i motor zrakoplova, izvijestilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Zrakoplov je sletio nakon što je posada osjetila iznenadni udarac. Nakon urednog slijetanja u Dubrovnik utvrđeno je da je zrakoplovu tipa MD-83 otpao vanjski sloj zadnje desne gume i pritom udario dio krila, oštetio vrata od kotača i uletio u motor i time prouzročio veću materijalnu štetu, priopćilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Zrakoplov tvrtke Dubrovnik Airlinea ostao je na popravku, dok su svih 136 putnika i 7 članova posade nastavili put u Rijeku drugim zrakoplovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan nije znala ostale pojedinosti nezgode zrakoplova tvrtke Dubrovnik Airline.

Ovo je u posljednja dva dana drugi incident zbog kojega su zrakoplovi morali prisilno sletjeti u dubrovačku zračnu luku Ćilipi.

Naime, jučer je zrakoplov British Airwaysa sa 148 putnika i osam članova posade iznenada sletio zbog napuknutoga vjetrobranskog stakla u pilotskoj kabini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara