Žrtva osječke otmice Arambašić: Bio sam siguran da će me ubiti

Žrtva osječke otmice Arambašić: Bio sam siguran da će me ubiti

VJENCESLAV ARAMBAŠIĆ, 31-godišnji sin poznatog osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića, izjavio je kako je bio siguran da će ga otmičar ubiti ako se ne ispune njegovi zahtjevi.

"Kad preko puta stoji osoba s pištoljem uperenim izravno u vas i prstom na okidaču i pritom zbog cijele situacije postaje sve nervoznija i nervoznija, nemate previše razloga nadati se najboljem. Bio sam siguran da će ostvariti svoju prijetnju.", kazao je Arambašić u intervjuu za Novu TV, dodavši kako on, njegova obitelj i odvjetnički ured njegova oca nikada nisu bili u privatnom ili poslovnom odnosu s otmičarem Viktorom Toljem, iako se neslužbeno spominje posredna veza između odvjetničkog ureda i osobe koja je s Toljem navodno bila u nekim poslovnim kombinacijama.

Policija uprava osječko-baranjska danas je, podsjećamo, demantirala jučerašnje medijske napise o tome kako je osječka otmica povezana sa slučajem Branimira Glavaša.

"Kriminalističkom obradom nije utvrđena povezanost između tog kaznenog djela i do sada provedenih kriminalističkih obrada kaznenog djela ratnog zločina na području ove PU." - stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer oko 10 sati je 50-godišnji Viktor Tolj zatočio je dvije muške osobe od kojih je jedna bio odvjetnik Vjenceslav Ambrašić, sin Radoslava Arambašića, bivšeg odvjetnika glavne svjedokinje u slučaju protiv Glavaša Gordane Getoš-Magdić, te je za njihovo oslobađanje zatražio navodno 18.500 eura otkupnine.

Pola sata nakon otmice, otmičar je na slobodu pustio jednog od zatočenih muškaraca koji je imao zdravstvenih tegoba te preko njega od obitelji drugog zatočenog zatražio isplatu otkupnine u kratkom vremenskom roku uz ozbiljnu prijetnju da će otetu osobu ubiti.

Nakon što je udovoljeno njegovom zahtjevu počinitelj je u ranim poslijepodnevnim satima na širem području grada Osijeka pustio na slobodu i drugog oštećenog nakon čega je lišen slobode od strane pripadnika Specijalne jedinice policije Osijek. U trenutku uhićenja počinitelj nije stigao pružiti otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje - pištolj kalibra 9 milimetara i cjelokupni iznos otkupnine.

Foto: Ivan Fekol, Glas Slavonije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara