Zubak: Majkama za svako dijete četiri godine staža

PREDSJEDNIK Demokratske socijalne unije Snage naroda (DSUSN) i nositelj svih lista u 11 izbornih jedinica Zvonko Zubak, rekao je danas kako će se zalagati da država svim majkama po svakom novorođenom djetetu prizna staž od četiri godine, a svim ostalim majkama staž od dvije godine po djetetu nakon što podnesu zahtjev za mirovinu.

U slijedeće četiri godine DSU-SN, ako dođe na vlast, namjerava osigurati rast BDP-a za 40 posto, stopu nezaposlenosti sa 23 posto svesti na 9 posto, osigurati da najniža mjesečna plaća ne padne ispod 3.000 kuna, a da se mirovina niža od 500 kuna udvostruči. Ostale mirovine povećati najmanje za 20 posto, a svim starijima od 65 godine osigurati tzv. nacionalne mirovine od 1.000 kuna mjesečno, rečeno je na predstavljanju izbornog programa stranke.

Zubak se zalaže i za zaustavljenje proizvodnje sudskih sporova kroz loša i ishitrena zakonodavna rješenja i još gore prakse izvršne vlasti, za ukidanje saborskih mirovina i smanjenje plaća zastupnicima na razinu liječnika specijalista. Branitelje namjerava vratiti u društveni život kroz stvaranje uvjeta za zapošljavanje i potpunu društvenu afirmaciju. Namjerava uvesti besplatne sistematske preglede i na vrijeme osigurati specijalističke preglede.

"Mi smo novi u politici, a protivnici su potrošeni političari koji su imali 12 godina, a vidi se da su znali, ali za sebe", rekao je Zubak, dodajući da će se povući iz politike, ako ne uspije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da sam financira izbornu kampanju i da će oko 400 do 500 tisuća kuna uložiti u humanitarne svrhe.

Prvi na listi u 1. izbornoj jedinici je Miljenko Mesić, bivši HNS-ovac koji je iz te stranke izašao nakon afere "Mamićevih nebodera".

"Moji i Zubakovi putevi jednostavno su se morali sresti", rekao je Mesić dodavši da je u duši ostao narodnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara