Zubak: Majkama za svako dijete četiri godine staža

PREDSJEDNIK Demokratske socijalne unije Snage naroda (DSUSN) i nositelj svih lista u 11 izbornih jedinica Zvonko Zubak, rekao je danas kako će se zalagati da država svim majkama po svakom novorođenom djetetu prizna staž od četiri godine, a svim ostalim majkama staž od dvije godine po djetetu nakon što podnesu zahtjev za mirovinu.

U slijedeće četiri godine DSU-SN, ako dođe na vlast, namjerava osigurati rast BDP-a za 40 posto, stopu nezaposlenosti sa 23 posto svesti na 9 posto, osigurati da najniža mjesečna plaća ne padne ispod 3.000 kuna, a da se mirovina niža od 500 kuna udvostruči. Ostale mirovine povećati najmanje za 20 posto, a svim starijima od 65 godine osigurati tzv. nacionalne mirovine od 1.000 kuna mjesečno, rečeno je na predstavljanju izbornog programa stranke.

Zubak se zalaže i za zaustavljenje proizvodnje sudskih sporova kroz loša i ishitrena zakonodavna rješenja i još gore prakse izvršne vlasti, za ukidanje saborskih mirovina i smanjenje plaća zastupnicima na razinu liječnika specijalista. Branitelje namjerava vratiti u društveni život kroz stvaranje uvjeta za zapošljavanje i potpunu društvenu afirmaciju. Namjerava uvesti besplatne sistematske preglede i na vrijeme osigurati specijalističke preglede.

"Mi smo novi u politici, a protivnici su potrošeni političari koji su imali 12 godina, a vidi se da su znali, ali za sebe", rekao je Zubak, dodajući da će se povući iz politike, ako ne uspije.

Naveo je da sam financira izbornu kampanju i da će oko 400 do 500 tisuća kuna uložiti u humanitarne svrhe.

Prvi na listi u 1. izbornoj jedinici je Miljenko Mesić, bivši HNS-ovac koji je iz te stranke izašao nakon afere "Mamićevih nebodera".

"Moji i Zubakovi putevi jednostavno su se morali sresti", rekao je Mesić dodavši da je u duši ostao narodnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara