Zubin Mehta najavio sutrašnji koncert u pulskoj Areni

JEDAN od najvećih dirigenata današnjice Zubin Mehta sutra će navečer ravnati Izraelskom filharmonijom na velikom gala koncertu u pulskoj Areni, koji će se održati u sklopu ovogodišnjega 5. glazbenoscenskog "Histriafestivala". L

Taj vrsni umjetnik danas je na kratkoj konferenciji za novinare u Rovinju predstavio sutrašnji koncertni raspored, sastavljen od djela ruskih romantičara Nikolaja Rimskog Korsakova i Petra Iljiča Čajkovskog.

Budući da je koncert na otvorenom, na kojemu se očekuju mnogi ljubitelji glazbe, za tu je prigodu odabran popularan, ali i vrlo zahtjevan program, istaknuo je.

Na novinarski upit Mehta je odgovorio kako je to njegov šesti posjet Hrvatskoj te kako će sutrašnji koncert biti zapravo jedini ljetni nastup Izraelske filharmoje u ovom dijelu Europe. "Drago mi je što mogu nastupiti u pulskom amfiteatru gdje su do sada nastupile brojne glazbene zvijezde. Bit će to zadnji koncert prije mojega godišnjeg odmora koji ću provesti u Los Angelesu", izvijestio je maestro Mehta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, orkestar Izraelske filharmonije slovi kao jedan od deset najboljih orkestara u svijetu, a nastupa na najvećim svjetskim pozornicama i održi i do 200 koncerata na godinu.

Zubin Mehta je pak u svojoj bogatoj karijeri gostovao gotovo u svim svjetskim glazbenim središtima.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara