Župan Jakovčić o izgradnji nove bolnice

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić potvrdio je danas u Pazinu da su predsjednik i potpredsjednik Vlade Ivo Sanader i Andrija Hebrang prekjučer na sastanku u Zagrebu poduprli izgradnju nove pulske bolnice svjesni da Istarska županija ne može sama ostvariti projekt vrijedan oko 400 milijuna kuna.

Nova je bolnica prijeko potrebna građanima Istre, a o potrebi njezine izgradnje govori i to da ova sadašnja trenutačno radi na dvije lokacije udaljene nekoliko kilometara, izjavio je Jakovčić na konferenciji za novinare dodavši kako će nova bolnica ispunjavati najviše svjetske i europske standarde prostora i opreme bolnice te osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima, prema procjenama Županije, izgradnja nove bolnice stajala bi oko 400 milijuna kuna, a sporazum o izgradnji kojim bi, među ostalim, bila dogovorena i dinamika izgradnje, Vlada i Istarska županija trebale bi potpisati najkasnije tijekom siječnja iduće godine.
Tijekom 2005. izradit će se glavni projekt i pribavit će se sva potrebna dokumentacija, gradnja bolnice trebala bi početi tijekom 2006., a pacijenti bi se u njoj mogli liječiti 2008., rekao je Jakovčić.

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako se na temelju rezultata reprezentativnog istraživanja, provedenog u travnju ove godine, čak 80 posto anketiranih osoba svih dobi i uzrasta izjasnilo za gradnju nove bolnice u Puli što je, kako je dodao, "potvrda da je takva zdravstvena institucija u Istri potrebna te da nije riječ o političkom projektu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara