Župan Komadina izvijestio o razgovorima s ministrima

PRIMORSKOGORANSKI župan Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo izvijestio o razgovorima s ministrima u Vladi tijekom kojih je zatražio sudjelovanje državnih tijela u provedbi projekata razvoja na području te županije.

Komadina je razgovarao s ministrom zdravstva i socijalne skrbi Andrijom Hebrangom, ministrom financija Ivanom Šukerom, ministrom mora, prometa, turizma i razvitka Božidarom Kalmetom, ministricom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinom Matulović-Dropulić i ministricom europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, teme razgovora bile su nastavak realizacije jadransko-jonske autoceste i riječkog prometnog pravca, uključujući željeznicu do Zagreba, uvođenje druge brzobrodske linije za kvarnerske otoke i uređenje prometnica na njima. Župan je zatražio da se donese novi zakon o brdskim područjima ili da se produlji rok trajanja postojećeg, da se realizira projekt nove bolnice i sveučilišnog kampusa na Trsatu te da se prihvati stečajni plan za "Viktor Lenac" koji se odnosi na nastavak djelatnosti remonta.

Također, rekao je, zatražio je sudjelovanje države i u izgradnji prometnica na županijskoj razini, a za koje je ocijenjeno da imaju i šire značenje, poput pogranične ceste uz Kupu i ceste Bjelolasica-Novi Vinodolski.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara