Županija i HŽ ugovorili novu željezničku vezu

Predstavnici Osječkobaranjske županije i Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) potpisali su danas u Osijeku ugovor o uvođenju novoga nagibnog međugradskog vlaka, koji će od 12. prosinca prometovati na pruzi OsijekĐakovoStrizivojnaVrpoljeSlavonski Brod Zagreb.

Novi međugradski vlak, prilagođen je potrebama poslovnih ljudi, nosit će ime "Slavonija", a tu će udaljenost prevaljivati za manje od tri sata. Budući da nosi ime "Slavonija" Županija se obvezala HŽ-u na ime promidžbe isplatiti 200.000 kuna u roku od dvije godine.

Tijekom razgovora sa županom Krešimirom Bubalom i suradnicima predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić kazao je kako izgradnja i uređenje željezničkog dijela međunarodnog prometnog koridora 5c stoji oko 750 milijuna kuna, koji će, najvećim dijelom, biti osigurani zajmom Europske investicijske banke.

Rekao je da će se najveći dio kapitalnog remonta dionice od Slavonskog Šamca do Đakova obaviti iduće godine, a od Osijeka do granice s Madžarskom 2006. Osječki će kolodvor biti obnovljen u sklopu izgradnje toga koridora, rekao je Mlinarić i napomenuo da se investicija, koje se završetak očekuje 2006., procjenjuje na osam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici Uprave HŽ-a izvijestili su kako se po srednjoročnu planu razvoja završetak projekta industrijskog kolosijeka za tvrtku Našicecement, vrijednog 64,5 milijuna kuna, predviđa u drugoj polovici 2006.

Rekli su također da se obnova u ratu oštećene pruge Osijek - Vinkovci procjenjuje na 100 milijuna kuna te da bi, kad se dobije projektna dokumentacija, što se očekuje iduće godine, građevni radovi mogli biti gotovi za dvije godine.

(Hina) xivuč yddZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara