Županijski HDZ traži ostavku senjske vlasti zbog referenduma

LIČKO-SENSKI HDZ, koji u toj županiji drži vlast, zatražio je danas da vladajuća koalicija u Senju na čelu s HNS-om, koja je raspisala neuspjeli referendum o izdvajanju Senja iz Županije, podnese ostavku.

´Grad Senj, kao i ostale jedinice lokalne samouprave, nije zapostavljen u Ličko-senjskoj županiji nego svi gradovi i općine imaju isti status kada je riječ o gospodarskom i inom razvoju´, rekao je na konferenciji za novinare, održanoj danas u Županijskom odboru Hrvatske demokratske zajednice u Gospiću, župan Milan Jurković.

Nedovoljan odaziv građana potvrđuje činjenicu da aktualna gradska vlast nema niti jednog argumenta koji bi bio razlog izlaska tog grada iz Ličko-senjske županije u kojoj se nalazi od njezina utemeljenja, rekao je Jurković.

On je ustvrdio kako je odluka o raspisivanju nedavno održanog referenduma o izdvajanju Senja iz Ličko-senjske županije bila nezakonita, te da je senjska vlast imala za cilj izazvati sukob sa Županijom. Bilo bi normalno da sada snosi odgovornost, rekao je Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlast u Senju obnaša koalicija HNS-SDP i nezavisna vijećnica.

Referendum na kojem su se Senjani očitovali o tome žele li pokrenuti postupak da se njihov grad izdvoji iz Ličko-senjske i pripoji Primorsko-goranskoj županiji održan je 19. siječnja, ali nije uspio zbog jer je glasalo manje od polovice upisanih birača - 40,4 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara