Županijski sud odlučio: Djeca se moraju vratiti obitelji Božić

Županijski sud odlučio: Djeca se moraju vratiti obitelji Božić

Foto: FAH

ŽUPANIJSKI Sud u Zagrebu uvažio je žalbu roditelja djece Božić i ukinuo odluku Općinskog suda u Zadru. To znači da je odluka pravomoćna i da se djeca moraju vratiti u obitelj, javlja Antena Zadar.

"Kakve su traume djeca i roditelji imali, da bi se na kraju pokazalo da se radilo o nezakonitom postupku to nećemo nikada doznati", objavio je danas Mate Knezović, odvjetnik obitelji Božić, na svom Facebook profilu.

Tomislavi i Anti Božić je 12. srpnja Centar za socijalnu skrb uz pomoć policije oduzeo petogodišnjeg dječaka i četverogodišnju djevojčicu

Centar za socijalnu skrb u Zadaru navodno je već duže vrijeme radio na tome da Božićima oduzme dvoje zdrave djece, dok su im najmlađe dijete, bolesno i malđe od dva mjeseca, već oduzeli i smjestili u jedan od Caritasovih objekata u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako nam je rekla 23-godišnja Tomislava, danas je pokušavala doći do svoje socijalne radnice, Tine Čirjak, no neuspješno. Potvrdila nam je kako djeca moraju biti vraćena obitelji, no tu agoniji nije kraj - novo ročište zakazano je za 24. kolovoza na Županijskom sudu u Zagrebu.

"Prvostupanjska odluka suda je ukinuta. U kolovozu nas čeka novo ročište kod sutkinje Vesne Žulj, koja nas na prijašnjem ročištu nije htjela saslušati i uvažiti naše argumente. Sada će to morati učiniti", rekla nam je Tomislava, još uvijek šokirana načinom na koji su djeca odvedena iz obiteljskog doma.

"Došli su bez naloga i provalili vrata. Još smo u šoku", kaže Tomislava Božić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara