Župnik iz Lešća: Župa je u Toplice uložila 400 tisuća kuna i aneksom produžila ugovor do listopada

ŽUPA iz Lešća u istoimene je toplice, koje je dobila na besplatno korištenje od tvrtke Mrežnice d.d., uložila 400 tisuća kuna i na temelju aneksa ugovora sklopljenog 2002. smatra da nije protupravno što je splitskom Konstruktoru iznajmila prostor za 20 tisuća kuna mjesečno.

Župnik iz Lešća Željko Kuten u današnjem priopćenju navodi da je na osnovi ugovora iz 1999., u kojemu između Župe sv. Jurja Lešće na Dobri (Gospićko-senjska biskupija) i "Mrežnice" nije bio određen rok korištenja prostora, 15. siječnja 2002. sklopljen aneks ugovora.

Tim aneksom između "Mrežnice" i Župe te dvije strane dogovaraju da se "zbog ulaganja u objekt Toplice Lešće i vanjski bazen" ugovor o korištenju produžuje do 15. listopada 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Župa je u uređenje uložila 400 tisuća kuna kreditnog novca, pa na temelju aneksa ugovora i uloženog novca župnik Kuten kaže da Župa do listopada ove godine splitskom Konstruktoru može iznajmljivati prostor Toplica.

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji "Mrežnice" d.d. iz Duge Rese najavljeno je da će ta tvrtka 1. veljače raskinuti ugovor sa Župom sv. Jurja o besplatnoj uporabi Toplica Lešće, te da će s Konstrukturom iz Splita početi dogovor o načinu njihove privremene uporabe Toplica za potrebe radnika koji uskoro počinju graditi HE "Lešće".

Suvlasnik i direktor "Mrežnice" Željko Kekić rekao je da je župnik s Konstruktorom prije tri mjeseca bez znanja vlasnika potpisao ugovor u kojemu se navodi da su oni "vlasnici zgrade Toplice Lešće na Dobri te da daju u najam stambeni prostor u prizemlju i na katu (20 soba, prostor šanka, blagovaonice i kuhinje, devet sanitarnih čvorova te parkiralište) uz mjesečnu najamninu od 20 tisuća kuna". Novinarima su jučer podijeljene i preslike ugovora po kojemu je Župa sv. Jurja 1999. dobila od "Mrežnice" d.d. Toplice Lešće u interesu općeg dobra, na uporabu bez naknade, te da je na jednostran zahtjev "Mrežnice" "obvezna vratiti objekt odmah i bez naknade eventualno uložena novca".

Kekić, koji jučer nije spominjao aneks ugovora, rekao je da su policija i Konstruktor obaviješteni o svemu te da će u sljedećih nekoliko dana "Mrežnica" d.d. nastojati s tom tvrtkom ugovoriti uporabu Toplica za smještaj radnika koji će graditi HE "Lešće".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara