zusvddr: branitelji kao uzgajivači maslina

Dopredsjednik Zajednice udruga svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata (ZUSVDDR) Davor Karninčić izjavio je danas u Splitu da bi država trebala razvojačenim braniteljima dodijeliti zemlju za uzgoj maslina čime bi profitirali i branitelji i država. L

Razvojačeni branitelji, koji su iskazali zanimanje za taj posao, mogli bi se organizirati u poljoprivrednu zadrugu "hrvatski branitelj" jer bi tako bilo lakše nadzirati sadnju, uzgoj i preradu maslina, rekao je Karninčić na konferenciji za novinstvo.

ZUSVDDR je zato zatražio hitan sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva hrvatskih branitelja te s predstavnicima općina i gradova o tom projektu.

Zajednica udruga svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata (ZUSVDDR) naglašava da bi se tim projektom mogle iznova oplemeniti velike opožarene površine koje su nekada bila poljoprivredna dobra, a sada stoje zapuštene.

Udio Hrvatske u proizvodnji maslinova ulja u Europi minoran je, a potražnja za tim proizvodom sve je veća, kazao je Karninčić pojašnjavajući kako bi bilo idealno posjedovati 1,5 hektara zemlje s mogućnošću sadnje 500 do 600 stabala maslina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženi u Zadruzi branitelji mogli bi imati i 60 tisuća maslina.

Time bi, rekao je predsjednik ZUSVDDR-a umirovljeni general Ivo Jelić, na stotine branitelja od Zadra do Dubrovnika riješilo svoj socijalni status i posao, a i država bi mogla računati na zaradu.

"Sjetimo se samo koliko država troši na gašenje požara, a kada bi samo pola od toga uložila u ovaj projekt, imala bi koristi", zaključio je general Jelić.

(Hina) merc sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara