Žuvanić i Vukosavljević o zajedničkim prometnim prioritetima

NA PRVOM bilateralnom sastanku ministri prometa i veza Hrvatske i Srbije Ronald Žuvanić i Marija RašetaVukosavljević razmotrili su u ponedjeljak sva važna pitanja prometa koja dvije zemlje trebaju usuglasiti, prije svega pitanje prometa na granicama, plovidbe Dunavom te pitanje koridora 10.

Po riječima srbijanske ministrice, razgovaralo se o brzini prometa na graničnim prijelazima o čemu će tijekom sljedećih dana biti predložena rješenja koja bi potkraj srpnja mogla rezultirati konkretnim dogovorima. Uz to, vrlo je bitno riješiti pitanje granica i njihovu demilitarizaciju što sve treba dogovoriti na stručnim grupama u kratkom roku.

Teme koje su bitne za dvije zemlje su i plovidba Dunavom, obnova mostova na toj rijeci, regulacija Save, te njezino čišćenje i osposobljavanje za plovidbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako tako, važne teme prvog razgovora su bile i dug srpske željeznice hrvatskoj željeznici,a Marija Rašeta Vukosavljević je rješenje tog pitanja najavila već za nekoliko dana.

Hrvatski ministar prometa istaknuo je da su za ostvarivanje hrvatskog programa obnove i rekonstrukcije infrastrukture koja je u tijeku vrlo bitni koridori i dobri odnosi sa susjedima, a jedan od najznačajnijih europskih prometnica, koridor 10, bitan je poveznik Hrvatske i Srbije.

Najavljeni bilateralni sporazumi u prometu čije se potpisivanje očekuje u listopadu, veoma su bitni i za zračni promet, tako da bi se i prvi zrakoplovi mogli očekivati potkraj godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara