Žuvanić sa sindikatima zračnih luka: Nema privatizacije zračnih luka

ZRAČNE luke neće se privatizirati jer su to infrastrukturni objekti koji moraju biti u državnim rukama, poručio je ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić na današnjem sastanku s predstavnicima Hrvatskog sindikata zračnih luka i zračnog prometa.

Država može donijeti koncesije za određene djelatnosti na aerodromima koje nisu vezane uz sigurnost zračnog prometa, rekao je Žuvanić predstavnicima sindikata svih sedam hrvatskih zračnih luka dodavši da nemaju razloga za zabrinutost jer ministarstvo neće zaobilaziti radnike, već će ih na vrijeme informirati o svim aktivnostima.

Predsjednik Hrvatskog sindikata zračnih luka i zračnog prometa Mladen Mesić napomenuo je Žuvaniću da je samo Zračna luka Zagreb potpisala kolektivni ugovor sa svojim zaposlenicima, a sindikati od drugih uprava zračnih luka očekuju odgovor na inicijativu o kolektivnom pregovaranju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuvanić je obećao sindikatima da će zatražiti očitovanje uprava o kolektivnim pregovorima.

Komentirajući Žuvanićevu tvrdnju da hrvatske zračne luke imaju višak radnika u odnosu na broj putnika, sindikalci su kazali da je riječ o nasljeđu koje se rješava prirodnim odljevom zaposlenika u mirovinu, i to u suradnji s upravama zračnih luka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara