Žužićima prijeti zatvor zbog razbijanja lokala i prijetnji policijajcima da će ih ubiti i zaklati

OTAC I SIN Žužić, 50-godišnji Željko, vlasnik trgovačkog lanca Solidum, i 23-godišnji Hrvoje, koji je skrivio tragičnu nesreću u Velikoj Gorici, prema priopćenju sisačkog državnog odvjetništva, mogli bi završiti u zatvoru jer se protiv njih vodi parnica zbog razbijanja inventara ugostiteljskog objekta u Glini i prijetnje policajcima da će ih ubiti i zaklati.

Sisačko ODO se obratilo priopćenjem "povodom netočnog teksta objavljenog u jednim dnevnim novinama i naknadnih upita novinara", kojim demantiraju da su se tajkun i njegov sin spas od pritvora pokušali postići i pozivanjem na utjecajne veze.

Ovim demantijem Odvjetništvo valjda poručuje da Žužićevi nisu utjecali na sudski proces i da se za njih i dalje traži zatvorske kazna.

"Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo 6. lipnja 2006. kaznenu prijavu PU Sisačko-moslavačke - PP Glina protiv Željka Žužića (1958.) i Hrvoja Žužića (1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari i prijetnje", stoji u priopćenju ODO iz Siska.

"Nakon prikupljanja dodatnih potrebnih obavijesti, 23. kolovoza 2006. Općinskom sudu u Glini podnijet je optužni prijedlog protiv Željka Žužića i Hrvoja Žužića zbog kaznenih djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. Kaznenog zakona i prijetnji iz čl. 129. st. 2. i 3. KZ-a", priopćevaju oni.

Odvjetništvo predložilo izricanje zatvorske kazne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optužnim ih se prijedlogom tereti da su oko 22,40 sati 27. travnja 2006. u jednom ugostiteljskom objektu u Glini uništavali inventar, a nakon što su radi intervencije na mjesto događaja došli policijski službenici PP Glina, kažu u sisačkom Odvjetništvu, okrivljenici su im u više navrata uputili prijetnje da će ih sve ubiti i zaklati.

"Na Općinskom sudu u Glini u tijeku je kazneni postupak te je do danas zakazano ukupno šest ročišta, a nova glavna rasprava zakazana je za 4. rujna 2007. Državno odvjetništvo predložilo je izricanje zatvorske kazne", tvrde u Općinskom državnom odvjetništvu.

Povod demoliranju bio što im konobarica nije poslužila još jednu rundu

Podsjetimo, poduzetnik i njegov sin našli su se na meti medija, nakon što je prošloga tjedna mladi Žužić skrivio nesreću u Velikoj Gorici. Poginula je 19-godišnja Ružica Pavić, a njezin je dečko zbog ozljede kralježnice nepokretan. Mladi je Žužić bio pijan, sa 2,4 promila alkohola u krvi, a najgore od svega je što je "na lageru" imao čak 19 prijava zbog prekršaja u prometu, od kojih je pet bilo zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Dotada je platio samo jednu kaznu od oko 100 kuna, a zbog ove teške nesreće trenutno je pritvoren na mjesec dana u Remetincu.

Jutarnji je list tim povodom te nesreće izašao sa člankom u kojem je opisao kako je izgledala ta večer u pizzeriji H2O, u kojemu navode da su "Žužići policajcima dali dodatnog posla jer su kod sebe imali veliku količinu eura pa su policajci dulje upisivali u svoje bilješke serijske brojeve s tih novčanica". Pisali su i o tome da je povod demoliranju lokala bio što im konobarica, nakon što su se opijali cijelo popodne, nije htjela dati još jednu rundu, jer joj je završavalo radno vrijeme.

Konobarica je pobjegla u kuhinju od njih i pozvala policiju. Kada su policajci došli Žužići su se počeli pozivati na utjecajne prijatelje, i prijetili policajcima da će dobiti otkaz. List je naveo isti podatak kao i Odvjetništvo, da je održano šest ročišta i da je slijedeće zakazano za 4. rujna.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara