Žužul: Avis osnova za status kandidata i početak pregovora

OVAKO pozitivan avis Europske komisije pruža osnovu za realno očekivanje da će Europsko vijeće na lipanjskom summitu dati Hrvatskoj status kandidata i odrediti datum početka pregovora, izjavio je u utorak u Strasbourgu hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

"Avis nam daje sva prava očekivati da će i o odluka o status Hrvatske u lipnju biti ne samo pozitivna, nego i da će biti određen datum za početak pregovora", rekao je Žužul koji je zajedno s ministricom europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović doputovao u Strasbourg, kako bi pristvovali objavi avisa za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocjenjujući avis, u kojem se preporučuje Europskom vijeću otvaranje pregovora o punopravnom članstvu s Hrvatskom, Žužul je rekao da je to "veliki rezultat, rezultat rada vlade i orijentacije cijele nacije".

"Zadovoljan sam što je Komisija prepoznala sve ono što hrvatska Vlada, hrvatski narod i građani Hrvatske čine i mislim da smo napravili veliki korak, a sada je na nama da nastavimo tim putem", rekao je Žužul.

Ministar Žužul zahvalio je na pozitivnom avisu "Europskoj komisiji, njezinom predsjedniku Romanu Prodiju, povjerenicima Pattenu i Verheugenu i ostalim članovima Komisije, bivšoj i sadašnjoj hrvatskoj Vladi i vizionaru Ivi Sanaderu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara