Žužul: Kosor će teško dobiti izbore

Žužul: Kosor će teško dobiti izbore

DONEDAVNI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji je podnio ostavku neposredno nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, smatra kako će njegova stranačka kolegica Jadranka Kosor "teško" dobiti izbore.

"S obzirom na rezultate u prvom krugu, to će biti teško, ali ne i nemoguće. Mislim da će, možda prvi put, javna sučeljavanja bitno pridonijeti izbornoj pobjedi." – izjavio je Žužul u razgovoru za Globus.

Miomir Žužul vjerojatno je jedini HDZ-ovac koji ovih dana neće izjaviti da Kosor sigurno pobjeđuje u drugom izbornom krugu, a razlozi za to prilično su jasni. Žužul je ostavku podnio dva dana nakon prvog kruga izbora, a većina analitičara slaže se u ocjeni da ga je na takav čin direktno ili indirektno natjeralo vodstvo stranke, upravo zbog činjenice da se Kosor jedva prošla u drugi izborni krug.

Bivši ministar MVP-a odbacio je takve tvrdnje, ali je dao natuknuti da inicijativa za njegov odlazak ipak došla iz redova HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da mi je smetalo što dio mojih kolega u stranci razmišlja kako bih eventualni krivac, ili identificirani krivac za neuspjeh na predsjedničkim izborima moga biti ja." – izjavio je Žužul.

Bivši je ministar odmah po izbijanju afere Imostroj na izvanrednoj press konferenciji, sazvanoj isključivo kako bi se pobile sumnje u sukob interesa i korupciju, dao nekoliko izjava za koje se kasnije nedvojbeno ustvrdilo da su lažne. Zanimljiva je njegova interpretacija tada izrečenih laži.

"Možete mi vjerovati da sam dosta potpuno neobaviješten i nekoncentriran davao izjave duboko vjerujući da nemam što skrivati." – kazao je Žužul, pa dodao: "Da sam ja bio pripremljen na ta pitanja, mogao sam vrlo jednostavno odgovoriti: pa čekajte, prozivate me za odluku koju nisam predložio, koja je donesena sjednici Vlade na kojoj ja uopće nisam bio. Međutim, kad sam prvi put suočen s time, nisam se sjećao jesam li bio na toj sjednici."

"Vjerovali ili ne, ja sam jednostavno imao prečeg posla od spekulacija, i to je ta moja pogreška na koju sam upozorio u svom pismu premijeru." – zaključio je Žužul.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara