Žužul obavijestio europski parlament o programu vlade RH

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul upoznao je Europski parlament s dijelom programa hrvatske Vlade koji se odnosi na ispunjavanje političkih i ostalih kriterija potrebnih za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU, prenijela je u četvrtak u svom podnevnom Dnevniku Hrvatska televizija.

Nova hrvatska Vlada već je uspostavila model suradnje s tužiteljstvom Haškog suda, kazao je Žužul koji je pred članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta potvrdio da je Hrvatska spremna na bezrezervnu suradnju s Haškim tribunalom, dodaje HRT.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje o završetku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Hrvatske i EU, Žužul je za sljedeći tjedan najavio posjet Londonu, gdje će s dužnosnicima Velike Britanije razgovarati o razlozima zastoja u procesu ratifikacije SSP-a.

Članovi vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta upravo pripremaju izvješće o napretku Hrvatske na putu prema EU, a ta će ocjena biti objavljena na proljeće, izjavio je predsjednik Odbora Elmar Broke. Dodao je svoje uvjerenje da će ocjena iz izvješća biti pozitivna za Hrvatsku, prenio je HRT.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara