ŽUŽUL OCIJENIO BORAVAK U IZRAELU USPJEŠNIM

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u srijedu je u Tel Avivu na kraju svog višednevnog posjeta Izraelu izrazio zadovoljstvo svojim boravkom i razgovorima vođenim s najvišim izraelskim dužnosnicima.

"Mislim da smo s ovim boravkom napravili puno na približavanju odnosa između Hrvatske i Izraela", kazao je šef hrvatske diplomacije.

Žužul je zajedno s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem i ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem tijekom boravka u Izraelu o hrvatsko-izraelskim političkim i gospodarskim odnosima razgovarao s najvišim izraelskim dužnosnicima - ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom, premijerom Arielom Sharonom, predsjednikom Moshe Katsavom, kao i s ministrom poljoprivrede Israelom Katzom i ministrom znanosti i tehnologije Eliezerom Sandbergom.

Izrael je do sada investirao više milijardi dolara u tranzicijske zemlje, a sada je, rekao je Žužul "došlo vrijeme kada će bitno više investirati i u Hrvatsku, pogotovo u području poljoprivrede, transporta i turizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju svog boravka u Izraelu hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je s predsjednikom izraelske Laburističke stranke Shimonom Peresom.

Trojica hrvatskih ministara u srijedu navečer su otputovali iz Izraela u Hrvatsku.

(Hina) xnab ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara