ŽUŽUL ODRŽAO PREDAVANJE JUŽNOAFRIČKIM PARLAMENTARCIMA

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul održao je u utorak u Cape Townu predavanje članovima Vanjskopolitičkog odbora Parlamenta Južnoafričke Republike, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Žužul, koji boravi u višednevnom službenom posjetu toj zemlji u povodu 14. konferencije Pokreta nesvrstanih u Durbanu, govorio je o novijoj hrvatskoj povijesti, skorom pridruživanju Europskoj uniji i perspektivama suradnje dviju zemalja.

Podsjetio je da Hrvatska od 1992. godine ima status promatrača u Pokretu nesvrstanih, ocijenivši ulogu Pokreta aktualnom i potrebnom.

Govoreći o turističkoj razmjeni i gospodarskoj suradnji dviju zemalja, Žužul je naveo da je broj turista iz Južnoafričke Republike u Hrvatskoj u stalnom porastu, te da se na području gospodarske suradnje velik dio južnoafričkog izvoza u Europu ostvaruje preko hrvatskih luka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je Hrvatska zainteresirana biti ulaznom točkom Južnoafričke Republike prema Europi.

Hrvatsko veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici jedino je hrvatsko diplomatsko predstavništvo južno od Sahare, što svjedoči o važnosti koju Hrvatska pridaje odnosima s tom zemljom, ali i s afričkim kontinentom u cjelini, stoji u priopćenju MVP-a.

(Hina) xpp/xbcav ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara