Žužul primio u nastupni posjet francuskog veleposlanika

MINISTAR vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je u srijedu u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Francoisa SaintPaula koji mu je predao kopije vjerodajnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je priopćeno, ministar Žužul je u razgovoru s francuskim veleposlanikom ocijenio hrvatsko-francuske odnose vrlo dobrim. Ukazavši na postupnu dinamiku razvitka bilateralne suradnje dviju zemalja, ministar je istaknuo važnost francuske potpore u ostvarivanju vanjskoplitičkih ciljeva Republike Hrvatske - članstva u Europskoj uniji i NAZO-u.

Francuski veleposlanik Saint-Paul suglasio se s ocjenom da su hrvatsko-francuski odnosi vrlo dobri te izjavio da će Francuska i nadalje pružati potporu Hrvatskoj u procesu integriranja u euroatlantske institucije.

Saint-Paul je naglasio da će tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj osobno podržati nastojanja Hrvatske na putu prema članstvu u Europskoj uniji i davati konkretnu operativnu podršku hrvatskom pregovaračkom izaslanstvu. Veleposlanik je istaknuo značaj jačanja regionalne suradnje na jugoistoku Europe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara