Žužul: Smjena spomenke Cek je moj prijedlog

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul izjavio je u srijedu, nakon sastanka s posebnim koordinatorom Pakta o stabilnosti Erhardom Busekom, da je dosadašnja nacionalna koordinatorica Pakta o stabilnosti Spomenka Cek premještena na novu dužnost na njegov prijedlog.

"To je bio moj prijedlog. Veleposlanica Cek nije degradirana, ona je sada premještena na dužnost za koju je stručnjak", rekao je Žužul, odgovarajući na novinska pitanja i opovrgavajući medijske špekulacije da je Cek smijenjena na Busekov zahtjev.

Prema pisanju hrvatskih listova, Busek nije bio zadovoljan što se Cek protivila povezivanju Hrvatske s Albanijom, SCG, BiH, Bugarskom, Rumunjskom, Makedonijom, Turskom i Kosovom u jedinstveni sustav nazvan "Regionalno energetsko tržište jugoistoka Europe".

Busek je, na pitanje je li utjecao na odluku o smjeni Spomenke Cek, odgovorio da je "na svakoj vladi da imenuje svog koordinatora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žužul i Busek predstavili su novinarima novog nacionalnog koordinatora za Pakt o stabilnosti Renata Cobala. Za njega je rečeno da dolazi iz ureda premijera Ive Sanadera, te da je "osoba za koju postoji uverenje da će pojačati suradnju".

Cobal je bio savjetnik za vanjsku politiku i sigurnost bivšeg premijera Ivice Račana.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara