ŽUŽUL U BRUXELLESU O VANJSKOPOLITIČKIM PRIORITETIMA RHU svome izlaganju ministar je zastupnike posebice upoznao sa stanjem provedbe glavnih političkih kriterija Europske unije - suradnjom s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, povratkom izbjeglica, zaštitom manjina, reformom pravosuđa, slobodom medija, odnosima sa susjednim zemljama i regionalnom suradnja, te odgovarao na njihova pitanja.

Tijekom odvojenog sastanka s predsjednikom toga Odbora, Elmarom Brokom, hrvatski šef diplomacije predstavio je program i prioritete nove vlade, dodaje se u priopćenju i podsjeća da EP treba dati preporuke na zahtjev Hrvatske za članstvom u Europskoj uniji.

Hrvatska vlada odlučna je nastaviti provoditi zacrtane reforme, kazao je ministar Žužul Elmaru Broku.

Tijekom sastanka s Alexandrosom Baltasom, zastupnikom socijalističke skupine Europskog parlamenta, izvjestiteljem za preporuke Europskog parlamenta glede zahtjeva za članstvom Hrvatske u Europskoj uniji, ministar Žužul i njegov sugovornik podrobno su razmotrili provedbu glavnih političkih kriterija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se nadalje dodaje da je minsitar Žužul istaknuo koliko su važne Preporuke Europskog parlamenta za proces primanja u Europsku uniju.

U priopćenju se dodaje da je Baltas izrazio potporu hrvatskom približavanju EU, naglasivši potrebu nastavka procesa započetih reformi.

O temama hrvatskog približavanja EU, o procesima unutar EU i budućnosti Europskog ustava ministar Žužul je razgovarao i s Janom Marinusom Wiersmom, nizozemskim zastupnikom u Europskom parlamentu, potpredsjednikom socijalističke skupine i članom Odbora za vanjsku politiku.

(Hina) pp rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara