Žužul u Parizu razgovarao s Barnierom

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul razgovarao je u nedjelju u Parizu s francuskim kolegom Michelom Barnierom, koji mu je iskazao podršku u daljnjem procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je priopćilo da su "u prijateljskom i srdačnom razgovoru o sveukupnim odnosima dviju država ministri naglasili značaj i važnost sastanka Europskog vijeća 17. prosinca ove godine u Bruxellesu na kojem se očekuje donošenje odluke o datumu početka pregovora o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji".

"Barnier je tom prigodom još jedanput Žužulu iskazao podršku Francuske u daljnjem procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji", stoji u priopćenju, u kojem se dodaje da je "potvrđeno da odnosi dviju država pokazuju odlike stabilnosti, partnerstva i prijateljske suradnje, te da Francuska daje Hrvatskoj aktivnu podršku za članstvo u Uniji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žužul je tijekom dana u Le Bourgetu kraj Pariza kao gost uz europske ministre prisustvovao saboru vladajuće francuske stranke, Saveza za narodni pokret (UMP).

Na saboru je pred 40.000 članova i pristalica UMP-a sadašnji francuski ministar gospodarstva, financija i industrije Nicolas Sarkozy nakon izbora proglašen novim predsjednikom stranke. Sarkozy je dobio podršku i glasove 85,1 posto članova UMP-a.

Žužul u ponedjeljak putuje iz Pariza u Den Haag gdje će na čelu hrvatskog izaslanstva sudjelovati na Ministarskom sastanku Euromediteranskog procesa koji se tamo održava 29. i 30. studenoga, priopćeno je iz Ministarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara