Žužul: U rodbinskoj sam vezi s jednim od vlasnika Imostroja, ali to ništa ne znači

Žužul: U rodbinskoj sam vezi s jednim od vlasnika Imostroja, ali to ništa ne znači

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul je na konferenciji za medije održanoj u Banskim dvorima još jednom je odbacio navode iz teksta objavljenog u ponedjeljak na Indexu, ustvrdivši kako ni tvrtka MTS, ni njegova supruga ni on osobno, nisu dobili niti kune od Ivana Karina, s kojim je Tatjana Žužul potpisala ugovor o prodaji polovice vlasničkog udjela u tvrtki MTS za 500,000 kuna.

Ministar je kazao da će zbog klevete podignuti tužbu protiv Indexa, te najavio mogućnost tužbe protiv novinara Jutarnjeg lista, koji je snimao telefonski razgovor s Tatjanom Žužul te ga učinio dostupnim javnosti. Ukoliko ga njegovi odvjetnici ne savjetuju drugačije, Žužul će kao visinu odštetnog zahtjeva odrediti 500,000 kuna.

Što se tiče spornog ugovora o prodaju polovice MTS-a, Žužul je pojasnio da je tvrtka ove godine odlučila prestati s djelatnošću, zbog čega se odlučila na prodaju dijela vlasništva kako bi se mogli servisirati krediti i ostale obaveze koje je tvrtka imala.

"Tih 500,000 kuna je iznos koji je tvrtka MTS dotad isplatila za servisiranje kredita." - kazao je Žužul.

Prema ministrovim riječima, tijekom kolovoza, dakle nakon što je istekao rok u kojem je Karin trebao isplatiti 500,000 kuna Tatjani Žužul, pokrenuta je procedura poništenja tog ugovora. Na novinarsko pitanje je li procedura pokrenuta pred Trgovačkim sudom, na kojem zasad nemaju informacija o poništenju tog ugovora, Žužul je kazao kako ne zna sve detalje, te da proceduru poništenja ugovora vodi odvjetnički ured zadužen za poslovanje MTS-a.

Žužul je potvrdio novinarsku informaciju da je u rodbinskoj vezi s jednim od vlasnika Imostroja, te odmah dodao da ne vidi kakve to veze ima s prodajom Imostroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači li to da nitko tko je sa mnom u rodbinskim odnosima ne smije sudjelovati u nikakvim transakcijama s Vladom?" - upitao je Žužul, dodavši kako uopće bio na zatvorenoj sjednici Vlade na kojoj je donesena odluka o otpisu duga Imostroju.

Ministar nije želio odgovoriti na pitanje s kim je i kako poslovala tvrtka MTS, kazavši samo da "ove godine tvrtka MTS nije imala poslovnih aktivnosti".

Žužul je također izbjegao odgovoriti na dvaput postavljeno pitanje o tome je li druga tvrtka Ivana Karina još otprije dužna Ministarstvu financije, te je li nad njom pokrenut ovršni postupak.

Ministar je također dodao da ne postoje univerzalni kriteriji za otpis dugovanja nekoj tvrtki, a u konkretnom slučaju Imostroja to je učinjeno na incijativu saborskog zastupnika iz Imotskog, Marijana Bekavca.

Na upit o tisućama hrvatskih tvrtki u stečaju, čiji radnici također nisu godinama dobili plaće, Žužul je kazao da će Vlada i dalje nastaviti s praksom otpisa dugova, kad "postoje zakonski okviri i mogućnosti".

"To ne znači da sada Vlada mora otvoriti budžet za sva potraživanja radnika, ali mora voditi osjetljivu socijalnu politiku." - dodao je Žužul.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara