Žužulovi se ponovo nisu pojavili na ročištu

NAKON velikih najava o brojnim tužbama zbog klevete, supružnici Žužul se ponovno nisu pojavili na zakazanom ročištu.

Naime, ovog puta su tužili urednicu Večernjeg lista Ružicu Cigler zbog teksta od 4. studenog 2004. godine u kojem je pisalo da je poduzetnik Ivan Karin na račun tvrtke Tatjane Žužul uplatio 143 tisuće kuna, prenosi Novi list. Ciglar ih je, kako se navodi u tužbi, spornim tekstom oklevetala i optužila za mito.

Odvjetnik Žužulovih je na zakazano ročište na Općinskom sudu 12. travnja donio putni nalog kojim je opravdao gospodina Žužula koji je opet morao na službeni put. Gospođa Žužul je bila bolesna i to je opravdala medicinskom dokumentacijom.

Na ročištu se nije pojavila ni gospođa Cigler koja je na Europskom novinskom kongresu od 9. do 13. travnja.

Isto se dogodilo i na zakazanom ročištu u sudskom postupku protiv Matije Babića, autora Indexa zbog intervjua u Slobodnoj Dalmaciji. Prema riječima njihovog odvjetnika, Žužulovi se nisu pojavili zbog službenog puta u Washington koji je bio ranije dogovoren pa ga Žužul, kao ministar u ostavci, nije mogao odgoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključno je izgleda bilo i to da gospođa Žužul otputuje sa suprugom. Zašto, nitko točno ne zna, ali ćemo saznati 10. lipnja u 12:30 sati kada je zakazano novo ročište na kojem će odvjetnik Žužulovih morati pokazati dokaze o neodgodivom službenom putu.

Bivši ministar i njegova supruga su, podsjetimo, podigli i drugu tužbu protiv Indexa zbog teksta "Žužul preko supruge primio 500,000 kuna mita". Žužulovi u tužbi tvrde da su takvim tekstom oklevetani, a kao odštetu zbog "grube povrede časti i ugleda i nanesene duševne boli" traže 100,000 kuna, odnosno po 50,000 kuna za svakoga.

Žužul je odmah po objavljivanju teksta na Indexu odlučno zanijekao sve optužbe i zaprijetio novinarima tužbama s visokim odštetnim zahtjevima.

Zanimljivo je da veliki borac za "istinu" i njegova supruga nikada nemaju vremena za zakazana ročišta protiv novinara koji ih klevetaju i pišu laži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara