Žužulovo sveučilište dobilo dozvole za rad

SVEUČILIŠTE Dubrovnik Ineternational University dobilo je odobrenje od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta za tri studijska programa i s radom će započeti u rujnu 2009. godine. To je prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj, a osnovali su ga bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, makroekonomist Ante Babić te odvjetnik Neven Cvijani.

Osnovano je uz potporu UN-ova tijela Alliance of civilizations, u želji za osiguranjem međunarodno priznatog obrazovanja mladim ljudima iz regije te ponude kvalitetnih programa i mogućnosti studija mladim ljudima iz Europe i svijeta.

Sveučilište će djelovati po bolonjskom procesu, a studijski programi koji su odobreni uključuju međunarodne odnose i diplomaciju, međunarodno poslovanje i ekonomiju te glumu. Biti će smješteno u prostorima dominikanskog samostana u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studij će koštati pet tisuća eura na godinu, a na pojedine programe moći će se upisati 30 studenata, polovica iz Hrvatske i iz inozemstva. Za njih bi se osigurale stipendije raznih domaćih i inozemnih tvrtki, zaklada i banaka.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara